در چند سال اخیر خدمات انبارداری و همچنین انبار، دارای نقش قابل توجهی در سازمان ها و صنایع مختلف می‌باشند. به ساختمان و یا محوطه‌ای که با بهره برداری از یک سیستم صحیح طبقه بندی و تنظیم به منظور حفظ و نگهداری یک و یا چندین نوع کالای بازرگانی، صنعتی ،مواد اولیه و یا فرآورده های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد انبار گفته می‌شود. همچنین از انبار ها به عنوان نقاط و تاسیساتی به جهت نگهداری موقت به منظور توزیع و تجمیع کالاها در سیستم های توزیع نیز استفاده می‌گردد.

منظور از انبار چیست ؟

انبار به محلی گفته می‌شود که چندین نوع کالا، جنس، مواد اولیه یا محصول در آن قرار دارد .انبار ها ممکن است سرپوشیده ، محوطه باز، زیر زمین یا حتی در درون یک دستگاه (همانند یخچال های صنعتی که در داخل آنها مواد غذایی و فاسد شدنی نگهداری می‌شوند) باشند. در برخی از اوقات انبارها در درون یک شرکت و یا کارخانه قرار دارند و در برخی مواقع در محیط های خارج از شرکت یا کارخانه قرار دارند. البته اغلب شرکت ها سعی می‌کنند تا انبارهای خود را به ویژه انبارهای مواد اولیه شرکت را در داخل شرکت جای دهند تا بتوانند در صورت نیاز کالاها و قطعات لازم را با سرعت و به آسانی از انبار خارج نمایند و همچنین در تامین مواد اولیه مصرفی خود دچار وقفه نگردند.
در تعریف  علمی انبار می‌توان گفت که انبار عبارت است از محل و یا مکانی که اقلام مورد نیاز بر اساس یک سیستم طبقه بندی درست و اصولی و به طور مناسب نگهداری می‌شوند. لازم است تا انبار دارای سیستم طبقه بندی صحیح باشد تا بتوان از اقلام به شکل مناسبی نگهداری نمود.
انبارها به جهت اینکه محل تجمع سرمایه هر سازمانی هستند دارای اهمیت زیادی می‌باشند. انبار به عنوان حلقه ارتباطی میان تولید ،توزیع و مصرف و نیز ارتباط بین زنجیره خرید و فروش کالا و خدمات و مواد محسوب می‌گردد. نکته‌ای که اشاره به آن بسیار اهمیت دارد این است که در بین انبار های مختلف در یک سازمان تفاوت وجود دارد و نمی‌توان انبار مواد اولیه و محصول را در یک مکان قرار داد و یا اینکه هر دو را با یک روش اداره نمود. برای مثال روش اجرایی که به جهت یک انبار مواد اولیه کارخانه تولید لوازم خانگی به کار گرفته می‌شود با روشی که در انبار محصول آن به کار برده می‌شود دارای تفاوت های گوناگونی است و لازم است تا برای اداره هر کدام از آنها شیوه ای متفاوت در نظر گرفته شود. همچنین لازم است به این نکته توجه داشته باشید که انبارهای مواد اولیه دارای اهمیت به خصوصی در یک کارخانه و کارگاه هستند و در صورتی که در زنجیره تامین کالا که این واحد زیر مجموعه آن می‌باشد مشکلی پیش بیاید به طور حتم تاثیر مستقیم و منفی بر تولید خواهد گذاشت و در صورتی که بگوییم انبار مواد اولیه به عنوان قلب تپنده شرکت تولیدی می‌باشد اغراق نکرده‌ایم. هیچ سازمانی این امکان را نخواهد داشت که بدون دارا بودن یک روش مناسب و اجرایی به منظور برآوردن نیازهای بخش های مختلف به اهداف خود برسد به همین خاطر سازمان‌های موفق از روش های نوین و عملی مناسبی در انبار و تامین نیازهای بخش های مختلف به ویژه خط تولید که ارتباط مستقیمی با واحد انبار مواد اولیه دارد در نظر گرفته اند و روش های ذکر شده را با بهره گیری از علم روز دنیا به روز رسانی می‌کنند.
البته لازم است تا نقش و اهمیت انبار محصول نیز در نظر گرفته شود زیرا همانطور که نقش مواد اولیه مهم و ویژه می‌باشد انبار محصول نیز دارای اهمیت بسیاری است. اگر یک سازمان بسیار پیشرفته و به روز هم باشد و کلیه مراحل تولید و مونتاژ محصول به خوبی پیش برود ، در صورتی که در قسمت انبار محصول خود برنامه مناسبی نداشته باشد و یا یک چیدمان مناسب و منظم نداشته باشد و از محصولات خود موجودی تهیه نکرده باشد به طور حتم با مشکلاتی مواجه می‌گردد و حتی ممکن است یک محصول تولیدی پیش از آنکه به دست مشتری مورد نظر برسد به علت های مختلفی در داخل محیط انبار محصول دچار صدمه شود.

 

انبار

انبار تجاری چیست؟

در صورتی که یک انبار دارای برنامه منظم و سیستم برنامه ریزی شده باشد از لحاظ کارایی در زمان و هزینه می‌تواند کمک قابل توجهی به مجموعه ها به جهت سازماندهی امور کند. ارزش ریالی موجودی انبار های گوناگون در صنایع مختلف یکسان نمی‌باشد و عوامل گوناگونی می‌تواند در میزان نگهداری موجودی انبار های واحدهای صنعتی- تجاری موثر باشد. از جمله این عوامل می‌توان به روش تولید، دوره تولید ،میزان بکارگیری ماشین آلات ،نوع محصول ساخته شده، بازار مصرف ،نوع مواد اولیه مورد نیاز، نوسانات ارزی و قیمت در بازارهای جهانی، وضعیت واحد صنعتی در کل صنعت کشور و جهان ، سیستم‌های تدارکی و سفارش‌های واحدهای تولیدی اشاره نمود.
انبار ها با توجه به دلایل گوناگونی در موسسات و مراکز تجاری و نیز صنعتی دارای اهمیت ویژه می‌باشند که از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
⦁ سرمایه در گردش شرکت که به صورت کالا در انبار نگهداری و حفط می‌گردد دارای ارزش بالایی می‌باشد. (تا ۶۰ درصد سرمایه در گردش)
⦁ بخش انبار دارای ارتباط مداومی با بخش‌های دیگر همانند تولید یا تعمیر و نگهداری می‌باشد و ممکن است به علت نرسیدن نیازمندی ها دچار وقفه شود.
⦁ ارتباط انبار با بخش برنامه ریزی مواد باید به صورتی باشد که آسیب های ایجاد شده در اثر کمبود محصول یا مواد را خنثی نماید و در این موقعیت ها بتواند به عنوان ضربه گیر عمل کند.

انواع انبار

انبار ها را می‌توان از جهات گوناگونی طبقه بندی نمود که در این مقاله به تقسیم بندی انواع انبار از نظر ساختمانی می‌پردازیم . دسته بندی انبار ها به لحاظ ساختمانی در ادامه مطلب توضیح داده شده است:

  • انبار پوشیده: انبار پوشیده به انباری گفته می‌شود که دور تا دور انبار به طور کامل پوشیده است و انبار دارای سقف نیز می‌باشد. از انبار پوشیده به جهت ذخیره سازی اجناسی که مواد خاصی در داخل ساختمان آنها به کار رفته است و یا دارای حساسیت می‌باشند استفاده می‌گردد.
  • انبار سرپوشیده: انبار سرپوشیده نیز همانند انبار پوشیده دارای سقف می‌باشد اما چهار طرف انبار های سرپوشیده باز است و حفاظ جانبی ندارد.در انبار سرپوشیده کالاهایی که به نور مستقیم آفتاب و برف و باران حساس هستند و در این صورت می‌توانند خاصیت خود را از دست بدهند نگهداری می‌شوند.
  • انبار باز : انبارهای باز به صورت محوطه ای هستند و کالاهایی که به نور مستقیم آفتاب و برف و باران حساس نیستند و در این صورت خاصیت اولیه خود را از دست نمی‌دهند می‌توانند با رعایت اصول انبارداری در انبارهای باز نگهداری شوند.
  • انبار کانتینری: به انبار هایی گفته می شود که به صورت کانکس و قابل حمل هستند و میتوان آهن را از محلی به محلی دیگر انتقال داد. برای اجاره انبار کانتینری کلیک کنید.

انبارداری


به کلیه اقدامات تخلیه و بارگیری و نگهداری کالاها با شرایط مناسب تا زمان استفاده و نیز با توجه به قوانین انبارداری، (انبارداری و یا  Inventory) گفته می‌شود. کلیه اقداماتی که از زمان دریافت کالا تا زمان تحویل آن لازم است صورت پذیرد فرآیند انبارداری می‌باشد. فرایند انبارداری شامل دریافت، نگهداری و تحویل کالا بدون هیچگونه صدمه‌ای به اقلام می‌باشد که در ادامه مطلب به توضیح هر کدام از مراحل خواهیم پرداخت:

دریافت محصول: برای دریافت هر نوع کالایی لازم است مجوز مربوطه به وسیله شرکت صادر شده باشد. سپس با وارد شدن کالا به انبار باید کنترل های نگهبانی و امنیتی انجام پذیرد و بر طبق اسناد و مدارک خرید کالا وارد محوطه پذیرش شود. در محوطه پذیرش اقلام را با توجه به استانداردهای خاصی در قفسه بندی مناسب خود جای می‌دهند.

نگهداری اقلام :به جهت نگهداری و ذخیره سازی کالا باید مکان مناسبی برای هر نوع کالایی در نظر گرفته شود و اقلام در محل مشخص شده جای گیرند. لازم است محل نگهداری دقیق کالاها به صورتی در نظر گرفته شود که هر زمان که به کالا نیاز بود بتوان به راحتی کالا را خارج نمود و به همین خاطر لازم است تا در اسناد کاغذی و یا سامانه مدیریت انبار ثبت شود. البته توجه داشته باشید که در موضوع نگهداری  از کالا جایگذاری مناسب در قفسه های مربوطه دارای اهمیت بسیار زیادی است.

تحویل کالا: برای خروج کالا از انبار مورد نظر باید حتماً مجوز مربوطه صادر شده باشد و در صورتی که صاحب کالا درخواست بسته بندی کند لازم است تا کالای مورد نظر بسته بندی و سپس بارگیری شود. فهرست اقلام بارگیری شده و مشخصات آن در قالب اسناد خاصی همانند انواع فاکتور ها ارائه می‌شود.

تجهیزات انبارداری

تجهیزات انبارداری دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به نوع کاربری و جامعه مورد استفاده انتخاب می‌شود. در برخی از جوامع فرایند انبارداری به صورت سنتی می‌باشد اما برخی از انبار ها دارای سیستم کاملاً خودکار و مکانیزه هستند بدون اینکه به هیچ نیروی کار دیگری نیاز داشته باشد و از طریق سیستم های دریافت و انتقال خودکار کالاها و نرم افزار های لجستیکی مدیریت و اداره می‌شوند. این نوع از سیستم ها به طور معمول در انبارهایی به کار گرفته می‌شود که دارای دماهای بسیار پایینی هستند که کار کردن در آن  دما بسیار دشوار است و یا همچنین در مناطقی که زمین دارای قیمت بسیار زیادی می‌باشد، زیرا امکان استفاده از ارتفاع در این سیستم ها کاملاً وجود خواهد داشت.

با توجه به اینکه کاربری و تنوع انبارها افزایش یافته است ماشین آلات، سیستم ها و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری گوناگونی متناسب با نوع کاربری انبارها نیز گسترش یافته اند.از جمله ماشین‌آلات مرتبط به انبار ها می‌توان به جرثقیل ها، انواع لیفتراک ها و تسمه نقاله ها به جهت جابجا نمودن کالا و اقلام اشاره کرد. بهره گیری از تکنولوژی سامانه بازشناسی با امواج رادیویی در انبارها در برخی از صنایع مدرن رواج یافته است. ردیابی نمودن کالاها و کنترل موجودی در انبار نیز به وسیله بانک های اطلاعاتی و نرم‌افزار های خاصی صورت می‌پذیرد.

سیستم‌های اطلاعاتی انبارها

سیستم اطلاعاتی ایجاد نمودن روش سیستماتیک و منطقی می‌باشد که انجام دادن عملیات تهیه و نگهداری جنس را از مرحله درخواست کالا تا مرحله تهیه کامل و تحویل به مصرف‌کننده میسر می‌کند.

از جمله متداول ترین فرم های مورد استفاده در سیستم‌های اطلاعاتی انبار در ادامه نام برده شده است:

  1. کارت انبار: از کارت انبار به جهت ثبت تمامی نقل و انتقالات مرتبط با موجودی استفاده می‌گردد که توسط شخص انباردار تهیه می‌شود.
  2. برگه درخواست جنس از انبار: از برگه درخواست جنس از انبار به منظور دریافت کالا از انبار استفاده می‌شود که این برگه توسط مصرف کننده تکمیل می‌گردد.
  3. حواله انبار( برگ مصرف کالا): در زمان تحویل کالا به متقاضی تنظیم می‌گردد و به وسیله انباردار تکمیل می‌شود.
  4. حواله انبار محصول: حواله انبار محصول به جهت تحویل کالا از انبار محصول به خریدار داده می‌شود و در قسمت انبار محصول یا فروش تنظیم می‌گردد.

وظایف انباردار

  • تحویل دادن کالای خریداری شده و مورد نیاز سازمان ،رسیدگی و نیز بررسی اسناد و مدارک اولیه 
  • صادر نمودن برگ درخواست خرید کالا به واحد تدارکات داخلی و یا سفارشات خارجی در صورت عدم وجود موجودی، صدور قبض انبار، صادر نمودن حواله انبار، صادر نمودن فرم های مجموعی
  • حفظ و نگهداری کالا از سرقت، آسیب، ضایعه و یا حادثه های ناشی از طبقه بندی با چیدن اقلام در انبار
  • پیش بینی، برنامه ریزی، کنترل مواد انبار انجام گردد و انبارگردانی مناسب با نوع شرکت و کالاهای آن و سیاست موسسه انجام گردد.
  • لازم است تا گزارش های مورد نیاز در رابطه با ضایعات موجودی ها و نظرات اصلاحی تهیه شود
  • لازم است مشخصات اجناس وارده و صادره در دفاتر و کارتکس ها ثبت گردد.
  • اسناد و مدارک بایگانی شوند.

چیدمان کالا در انبار در هنگام چیدمان اقلام در انبار لازم است تا به موارد زیر توجه نمایید:

  • ميزان تقاضا براي كالا :

چیدمان کالاها بر اساس مصرف اقلام و در دسترس بودن آنها صورت می‌پذیرد که در سه سطح سریع متوسط و کند طبقه بندی می‌شود. با این روش می‌توان نیروی انسانی را در یک بخش متمرکز نمود.

  • وجه تشابه

کالاهایی را که دارای شباهت هستند بهتر است تا در کنار یکدیگر قرار دهید برای مثال بهتر است وسایل برقی در کنار هم و در یک مکان قرار بگیرند و آهن آلات در مکانی دیگر

  • اندازه و حجم

اساساً کالاها بر اساس اندازه و حجم آن ها چیده می‌شوند بدین گونه که کالاهای کوچک جدا از کالاهای بزرگ در داخل کشوها جای می‌گیرند. همچنین بر اساس اندازه کالاها طبقه بندی قفسه ها صورت می‌پذیرد برای مثال برای کالاهای طویل مانند میله ها و آهن ها از قفسه های کم عرض و دارای ارتفاع بلند استفاده می‌کنیم که انبار کردن عمومی نام دارد و همچنین برای کالاهای پهن از قفسه هایی با عرض زیاد و ارتفاع کم استفاده می‌کنیم.

  • مشخصات كيفي

در هنگام چیدمان اجناس باید موارد گوناگونی همچون رنگ، نفیس بودن، بو ، شیمیایی بودن ،سطح اشتعال و فاسد بودن و غیره در نظر گرفته شود.

  • استفاده از فضاي باز خارج از ساختمان

از فضاهای باز خارج از انبار و انبارداری می‌توان به جهت طبقه بندی و چیدن اجناسی مانند آجر و یا حتی ضایعات استفاده نمود. معمولاً روی این کالاها را با استفاده از یک پوشش پلاستیکی و یا سقف ارزان قیمت می‌پوشانند.

  • استفاده حداكثري از فضاي بالاسري :

اجناس در داخل پالت قرار داده شده و پالت ها روی هم چیده می‌شوند به گونه‌ای که تا سقف به اندازه ۶۰ سانتی متر به جهت جریان هوا و تعمیرات ضروری فاصله داشته باشند.

  • در نظر گرفتن فصل مصرف :

آن دسته کالاهایی که در یک فصل به خصوص دارای مصارف بیشتری هستند در دسترس قرار می‌گیرند و بعد از گذشت آن فصل جابجا می‌شوند همانند ضد یخ ها در فصل زمستان

مدیریت انبار

مدیریت انبار دارای وظایف و مسئولیت‌های گوناگون می‌باشد که لازم است تمامی آنها در زمان ها و مراحل گوناگون عملیات انبار به انجام برسد. تمامی این امور به جهت کارایی کل سازمان و نیز تحقق اهداف سازمان ضروری هستند. در ادامه مطلب وظایف و مسئولیت های انبار در بندهای زیر از جنبه های گوناگون مورد بحث قرار گرفته اند:

اقتصاد:

از جمله وظایف اساسی انبار این است که بتواند تضمین نماید کلیه عملیات محدوده سیستم انبار تا حد امکان با صرفه و به گونه ای موثر صورت می‌پذیرد. همچنین سطوح اقتصادی موجودی اقلام انبار نیز از جمله مسئولیت انبار می‌باشد لازم است تا وظیفه ضمانت حداقل هزینه ها از سمت واحد انبار برای تمامی اعضا مشخص و واضح باشد.

کنترل موجودی: 

از دیگر مسئولیت های واحد انبار می‌توان به تضمین حفظ جریان کنترل موجودی اشاره ‌نمود. مدیر انبار مورد نظر لازم است تا تضمین نماید که تمامی اهداف اساسی کنترل موجودی تحقق می‌یابد. واحد انبار لازم است اطلاعات تولید، فروش و توزیع مورد نیاز حفظ سیستم کنترل موجودی را بررسی و تحلیل کند.

    ثبت موجودی اقلام بازار: 

از جمله دیگر مسئولیت‌های انبار تضمین سوابق کلیه اقلام موجود در انبار چه در محل های داخلی و چه در انبارگاه ها یا مخازن اصلی خارج از سازمان به طور کامل و به هنگام می‌باشد. این سوابق باید این امکان را داشته باشد که کلیه اطلاعات لازم به جهت کنترل و حفظ سطوح مقرر شده موجودی اقلام انبار از جمله اطلاعات مرتبط به سطوح موجودی، سطوح سفارش ،کد اقلام توصیه های تدارک کنندگان و غیره را فراهم کند.

 انبارگردانی و بازرسی: 

مدیر یک انبار در رابطه با سازماندهی، سرپرستی و تطبیق دادن نتایج کلیه انبارگردانی‌هایی که به وسیله سازمان انجام می‌پذیرد دارای مسئولیت می‌باشد. همچنین مدیر انبار به جهت تنظیم اوراق شمارش، تشخیص کارکنان، بررسی نتایج رسیدگی به اختلافات انبارگردانی ها و نیز تهیه ارقام نهایی موجودی ها به جهت درج در حساب‌های پایانی سازمان مورد نیاز می‌باشد.

 انبار کردن:

 از جمله وظایف اساسی انبار تخلیه و نیز انبار کردن کلیه کالا های ارسال شده به انبار می‌باشد. انبار نمودن صحیح مواد و کالا با توجه به اینکه برخی از اقلام به شرایط نگهداری ویژه مانند محیط نگهداری خشک و غیره نیاز دارند ، نیاز به تعیین درست محل قرار گرفتن آنها بر طبق دستورالعمل های تدارک کنندگان و کارکنان با تجربه و برخورداری از دانش کافی دارد. یکی از وظایف انبار آن است که بتواند تضمین نماید که کالاها پس از این که انبار شدند دچار هیچگونه صدمه و خرابی نشوند.

  شناسایی و محل‌یابی اقلام انبار: 

 از جمله مسئولیت هایی که مدیریت انبار بر عهده دارد تنظیم و حفظ به هنگام سیستم کدگذاری اقلام انبار است تا بتواند با کمک آن شناسایی و محل یابی موثر همه کالاها و ملزومات موجود در محدوده عملیات انبار را انجام داد. همچنین انبار باید تضمین کند که در زمان‌های عدم امکان دسترسی به کالاهای مورد نیاز برای آنها و در صورت امکان کالاهای جایگزین مناسب و مطلوبی توصیه گردد.

صدور و ارسال:

یکی دیگر از وظایف انبار بازرسی و بررسی نمودن کالاهایی است که برای انبار کردن ارسال می‌شوند. در این بازرسی و بررسی لازم است تا مواردی همانند مقدار، نوع ،کیفیت، آسیب‌دیدگی و کسری اقلام ارسالی به صورت دقیق انجام پذیرد. در بسیاری از مواقع تدارک کنندگان مسئولیت کالاهای آسیب دیده را در صورتی که در مدت معینی بعد از زمان ارسال گزارش نشوند قبول نمی‌کند .لازم است کلیه اطلاعات مرتبط با نتایج این نوع از بازرسی ها و بررسی ها حتماً به خرید گزارش گردند.

 حفاظت از انبار: 

از جمله مسئولیت‌های انبار آن است که بتواند تضمین نماید ساختمان ها و محوطه های انبار کردن کالا های موجود در محدوده واحد انبار در کلیه زمان ها حفاظت می‌شوند. بخش حفاظتی شغل مدیریت انبار تنها مرتبط با سرقت نمی‌باشد بلکه شامل آسیب‌دیدگی، آتش سوزی و حیف و میل شدن نیز می‌باشد. همچنین می‌تواند محکم بودن درها، پنجره‌ها و حصارکشی های محوطه های انبار کردن را نیز تضمین نماید.

 جابجا کردن مواد: 

از وظایف مهم انبار جابجا کردن سریع و امن کلیه مواد می‌باشد. از جمله وظایف بسیار مهم مدیر انبار و نیز کارمندان انبار حرکت دادن و جابجا کردن کالاها از انبار به کارخانه و مخزن و یا از کارخانه به مخزن می‌باشد.

دریافت ذخایر: 

از جمله دیگر وظایف انباردار دریافت نمودن و جابجا کردن کلیه کالاهای تحویل شده به انبار ،بررسی نمودن مدارک( فرم های ارسال داخل بسته بندی و غیره) و مطلع نمودن خرید و مدیریت انبار از همه کالاهای دریافتی می‌باشد.

کدگذاری و فواید آن

ایجاد نمودن یک روش و سیستمی که به وسیله آن بتوان اطلاعات و نشانه های مورد نیاز از شخصی به شخص دیگر یا ازنقطه ای به نقطه دیگر به صورت مختصر انتقال داده شود، کدگذاری نام دارد.

 از جمله مهم‌ترین فواید سیستم کدگذاری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. از نوشتن جملات طولانی و توصیفی جلوگیری می‌گردد و شناسایی کردن کالاها به صورت ساده و دقیق صورت می‌پذیرد.
  2. استاندارد نمودن کالاها و نیز کمک به جمع آوری صحیح آمار و اطلاعات آماری و محاسباتی 
  3. ثبت نمودن عملیات واردات و صادرات کالاها و نیز نگهداری حساب دقیق موجودی انبار به وسیله ماشین‌های الکترونیک پیشرفته
  4. صادر نمودن سفارش خرید به صورت راحت و مطمئن و دقیق و همچنین پیگیری آسان‌تر امور و سهولت برنامه ریزی و کنترل

روش های کدگذاری

از جمله روش های کدگذاری در انبار ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • روش اعداد گروهی ؛
  • روش اعشاری یا روش دیویی؛
  • روش حروفی یا الفبایی؛
  • روش نیمونیک یا روش استفاده از حروف اول نام کالاها؛
  • روش مخفی؛
  • روش کدینگ ویژه؛
  • روش کدینگ استاندارد ؛

روش MESC ((material Equipment Standard & Code  

کد گذاری کالا به روش سیستم  MESC

این سیستم یک روش کدگذاری جدید می‌باشد. در این سیستم هر قلم کالا به وسیله یک عدد ده رقمی نشان داده می‌شود. برای تمامی کالاهای مصرفی و مورد مصرف آینده صنعت یکصد (۰۰۰تا۹۹) گروه پیش‌بینی شده است. هر گروه منطبق بر یکصد گروه فرعی(۰۰تا۹۹) و هر گروه فرعی نیز شامل  یکصد گروه فرعی دیگر است. همچنین علاوه بر آن می‌توان به هر کدام از ترکیبات این شش رقم اعداد (۰۰۰-۹۹۹) یک عدد سه رقمی را اضافه نمود.

سخن پایانی

در این مقاله به تعریف انبار و انواع انبار ها و نیز وظایف آنها پرداختیم. همانطور که عنوان شد اجاره انبار در تهران به محوطه و یا ساختمانی گفته می‌شود که زیر نظر یک سازمان یا شرکتی با بهره برداری از یک سیستم درست طبقه بندی و چیدمان به خصوص به جهت نگهداری و حفاظت یک یا چندین نوع کالای بازرگانی همانند مواد صنعتی، مواد غذایی ،اجناس ،مواد اولیه و یا فراورده های دیگر استفاده می‌گردد.

از جمله مطالبی که در این مقاله اشاره شد می‌توان به تعریف انبار، انبار تجاری ،انواع انبار ،انبارداری، تجهیزات انبارداری ،سیستم های اطلاعاتی انبارها، وظایف انباردار، چیدمان کالا در انبار، مدیریت انبار و غیره اشاره نمود که هر کدام از این موارد به صورت مفصل توضیح داده شده اند.

هر شخصی که از جمله نیازهای ضروری برای شغل و یا کسب و کار او فروش محصول باشد، به یک مکانی نیاز خواهد داشت که بتواند کالا و محصولات خود را در آن محل نگهداری و ذخیره نماید تا زمانی که اقدام به معامله فروش کند. به این منظور می‌توان از انواع انبار ها استفاده نمود. با نگهداری کالاها و محصولات در انبار، محصولات می‌توانند از تهدیدات گوناگونی همانند سرقت ، صدمه و یا هر نوع آسیبی در امان باشند.

برای اجاره انبار در تهران می توانید با ما تماس بگیرید.

۰۹۱۲۶۲۶۲۹۲۴

One thought on “انبار چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *